Perie sau pieptan – Tu ce alegi ?

Perie sau pieptan


Parul, pantofii, ciocolata sau curiozitatea sunt cele mai mari obsesii feminine. Exista numeroase produse cosmetice, tratamente si aparate care promit un par sanatos si frumos dar trebuie sa stiti ca folosirea periei sau a pieptanului este in continuare necesara. Trebuie doar sa alegeti unul din cele doua in functie de tipul parului dumneavostra sau de coafura pe care vreti sa o creati. In continuare va vom prezenta avantajele folosirii pieptanului sau a unei perii rotunde sau plate.

Periaj par

Pieptanul

Pieptanul este instrumentul clasic de pieptanare. Acesta ar trebui sa fie facut dintr-un material natual precum lemnul deoarece nu creaza electricitate statica. Pieptenele de lemn este potrivit de asemenea pentru aplicarea unor masti nutritive deoarece nu reactioneaza cu ingredientele din produsele cosmetice. Pieptenele cu dinti rari protejeaza parul si se pot folosi si dupa baie, pe parul umed daca acesta este lung si se incalceste usor. Pieptenele cu dinti rari nu este indicat pentru parul mai scurt decat daca vreti sa va prindeti parul intr-o coada de cal. Cu ajutorul unui pieptene puteti obtine un volum mai mare care este necesar pentru anumite coafuri.

Perii rotunde

Periile circulare se folosesc pentru uscarea parului cu un uscator de par. Periile mai mari sunt folosite pentru da un volum mai mare parului, iar cele mai mici pentru a forma bucle. Daca doriti un par neted si drept folositi o perie cu peri lungi din metal sau plastic care va vor ajuta sa intindeti parul. Pentru par ondulat folositi o perie cu peri din lemn care va crea bucle care vor rezista mai mult si nu se vor electriza.

Perii plate

Cu ajutorul acestor perii va puteti pieptana parul dar si crea forma unei coafuri. Asadar, peria plata poate fi un bun compromis intre un pieptene si o perie rotunda. Perii pot fi realizati atat din lemn cat si din plastic sau metal. Verificati ca perii nu sunt prea rigizi pentru a rani scalpul sau firele de par. Pentru a va asigura ca peria nu este prea agresiva pentru scalp, faceti un test simplu – treceti peria pe interiorul incheieturii mainii. Daca nu raman urme, atunci aceasta va fi potrivita si pentru scalp.

 

Acestea sunt cele 7 obiceiuri care va deterioreaza parul - Renuntati IMEDIAT la ele!
Acestea sunt cele 7 secrete aflate de la hairstylist-ul meu pentru a avea mereu un par fabulos

0 Replies to “Perie sau pieptan – Tu ce alegi ?”